MIRISNE MATERIJE

Miris ili isparljivost je svojstvo supstance koja sama ili u smeši sa drugim sastojcima deluje na čovekovo čulo mirisa. Glavne komponente mirisa su eterična ulja. Mirise ne treba mešati sa parfemom koji je gotov proizvod. Mirisi se primenjuju u industriji kozmetičkih preparata, industriji za proivodnju kućne i industrijske hemije itd. Svaki miris ima svoju olfaktornu piramidu, odnosno komponente mirisa su postavljene u piramidalni red od vrha ka bazi, od onih veoma laganih do teških, senzualnih i toplih. Ono što naše čulo mirisa prvo oseti jesu gornje note mirisa. Najčešće se sastoje od citrusnog voća, aromatičnog bilja i vodenastih nota. Pored isticajnih gornjih nota oslobađaju se srednje note i to su uglavnom cvetni mirisi: mirisi voća i začina, a u donjoj lestvici piramide zastupljene su drvene note: mošus, ambra, mahovina, vanila…

Višegodišnje iskustvo francuskih parfimera zaposlenih u firmi Creasens group / APA i njihov rad na razvijanju mnogobrojnih vrsta mirisa, donose kao rezultat najviši nivo kvaliteta i sigurnosti proizvoda. Na našem lageru možete pronaći preko 80 vrsta različitih tipova mirisa namenjenih za proizvodnju: tečnih sapuna, šampona, gelova za tuširanje, omekšivača, sredstava za pranje i čišćenje u kućnoj i industrijskoj hemiji, sredstava za pranje i održavanje automobila i mnoge druge. Pored mirisa sa naše lager liste moguće je poručiti i druge mirise iz bogatog asortimana Creasens grupe kojih ima više od 500 vrsta i stići će u najkraćem mogućem roku. Pored standardnih gotovih proizvoda moguće je napraviti i kontratip mirisa na vaš predlog, odnosno na osnovu uzorka kojeg nam vi dostavite.
Mirisi su alkoholno i vodorastvorljivi i mogu sadržati određene alergene u svom sastavu odnosno mogu biti i bez njih. Za sve proizvode obezbeđujemo sertifikate analiza od proizvođača, TDS i MSDS liste.